Out-of-home sector gaat vol voor verduurzamen van verpakkingen

MMB Verpakkingen speelt hierop in met de 100% biologisch afbreekbaar en composteerbare E-Cup.

Een groep bedrijven die tot de koplopers in de ‘out-of-home’ sector behoren, neemt in de komende jaren concrete maatregelen om verpakkingen te verduurzamen en zwerfafval tegen te gaan. Ze hebben in samenwerking met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) een Brancheplan Duurzaam Verpakken opgesteld, waarin zij hun ambities en doelstellingen beschrijven om de milieu-impact van verpakkingen te reduceren.

In het brancheplan worden verschillende onderzoeken en pilots aangekondigd. Design for recycling neemt een belangrijk deel voor zijn rekening.

Design for Recycling:
Primaire verpakkingen en producten voor eenmalig gebruik zijn recyclebaar, te vergisten en/of te composteren -> in 2022 minstens 80% van het aanbod, in 2025, 95%
Secundaire verpakkingen zijn volledig recyclebaar -> in 2022 minstens 90%, in 2025 100%

MMB Verpakkingen heeft vorig jaar een nieuwe productlijn op de markt gebracht die perfect aansluit bij dit plan. Onder de naam E-Cup bieden we een complete range 100% Biologisch afbreekbaar en composteerbare E-Cup papieren cups. Een prachtig, minder milieubelastend, alternatief voor uw traditionele verpakkingen.

E-Cups zijn geschikt voor contact met bevroren, gekoelde, kamertemperatuur en warme gerechten. Verkrijgbaar van 86 tot 550 ml (19 varianten in afmetingen), bekijk hier de mogelijkheden voor u: https://mmbpackaging.com/e-cup/

Het complete brancheplan vindt u hier.

 

 

 Uw verpakking op maat?

Door eigen fabricage kunnen wij inspelen op uw behoefte. Of het nu gaat om een kunststof of een kartonnen verpakking. Van ontwerp tot realisatie, wij zijn uw partner in verpakkingen. Vul het reactieformulier in met uw vraag, of bel direct: +31 (0) 164 21 19 12.

100% Biologisch afbreekbaar en composteerbare E-Cup

TOUT POUR VOTRE EMBALLAGE EN 1 SEULE MAIN !

Z
EMBALLAGES EN PLASTIQUE ET EN CARTON
Z

FAIT SUR MESURE

Z

FINITIONS ET MATÉRIAUX

Z

Contract packing

Posez votre question

Spécialiste dans la production d'emballages en plastique et en carton, imprimés et non imprimés. Contactez-nous immédiatement, vous recevrez une réponse dans les 24 heures. Pas assez vite? Appeler, car l'appelant est plus rapide ... +31 (0) 164 21 19 12.

Salutation

MMB PACKAGING

MMB Packaging est spécialisée dans le développement et la production d'emballages en plastique et en carton.

DÉTAILS DU CONTACT

Rue Joba 9
B - 4053 EMBOURG
+32 (0) 4 290 35 20
info@mmbpackaging.com

DES MÉDIAS SOCIAUX